De hond in de trimsalon

WAT GEBEURT ER MET JE HOND IN DE TRIMSALON?

Wanneer je je hond naar een trimsalon brengt, sta je hem enkele uren af. Dat is voor beiden wel even wennen. Het is daarom aan te raden je hond op jonge leeftijd aan de trimsalon te laten wennen. Natuurlijk wordt er in overleg bepaalt hoe de hond getrimd gaat worden. Je hond zal de eerste keer de trimtafel vreemd vinden, maar dat went snel. Voor puppy’s is het heel belangrijk de trimbeurt positief te ervaren en daarom is deze puppybeurt ook gratis. Dit is tot 4 maanden. Spelenderwijs wordt de pup bekend met het borstelen, nageltjes knippen etc. Natuurlijk wordt de pup ook tussendoor beloont.

KAMMEN EN TRIMMEN
Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt geheel geborsteld en eventuele klitten worden verwijderd. Je kunt je hond het ‘ontklitten’ besparen als jezelf je hond regelmatig kamt.

WASSEN EN MODELLEREN
Na het borstelen wordt de hond gewassen in bad en daarna met de föhn gedroogd. Als de vacht volledig droog is, wordt de hond verder in model gebracht dat precies past bij zijn ras.

HOND MOET WENNEN AAN ZIJN NIEUWE COUPE
Na het trimmen kan het zijn dat je hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Vergelijk het maar eens met jezelf als je je eigen haar pas heel kort hebt laten knippen. Dat is wennen. En dat geldt ook voor je hond. Hij moet wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’ dat een nieuwe coupe met zich meebrengt.